Vegan bakken voor beginners workshop
Bak jij al eens maar ben je nog niet thuis in de vegan keuken? Wil jij al jouw naasten impressioneren met jouw creaties? Dan is deze workshop ideaal voor jou!
Leer hoe je heerlijk plantaardig gebak op tafel zet met ingrediënten die je al sowieso in de keuken hebt staan!

Herken jij dit?
- Je raakt gefrustreerd omdat jouw creaties steeds mislukken ( Je cake zakt steeds in, hij blijft vanbinnen te rauw,...)
- Je hebt nog niet genoeg ervaring om te experimenteren met recepten waardoor je deze blindelings volgt.
- De meeste recepten die je opzoekt bevatten ingrediënten waar je bijna nog nooit van gehoord hebt, of gebruikt hebt.
- Je wil een recept ‘veganizen’ maar weet niet hoe je bepaalde zaken zoals eieren kan vervangen.
- Je wil graag iets lekkers op tafel zetten zonder dat anderen het doorhebben dat het volledig plantaardig is.


Leer je instructeur kennen
Laura startte haar (vegan) bakcarrière in een bekende koffiezaak in Antwerpen in 2016.
Daar werd zij de verantwoordelijke voor het vegan gebak, zonder ervaring maar met veel passie.
Daar had ze de vrijheid om te experimenteren met verschillende smaken, degen, melk-en suikeralternatieven etc.
Het is voor Laura erg belangrijk om voor iedereen iets op tafel te kunnen zetten en ze wou zich graag inzetten voor mensen die kampen met intoleranties. Dit wordt duidelijk weergegeven in haar huidige assortiment.
Wat je kan verwachten
1 op 1 begeleiding
We werken met kleine groepen van max 4 personen. Op deze manier kan er worden gezorgd voor meer 1 op 1 begeleiding.
Je leert 3 verschillende recepten
In deze workshop leert Laura je hoe je heerlijke plantaardige cakes, koekjes en brioche creaties maakt. Leer o.a. over suikeralternatieven, het vervangen van eieren en hoe je je deeg correct kneedt (hoe niet te onder of overkneden).
De recepten krijg je nadien ook mee naar huis!
Avondles
Je zal woensdagavond+/- 3 uur les krijgen van 16:00-19:00 uur. (Dit is slechts een tijdsindicatie. De les kan dus ook uitlopen). Je krijgt van ons ook een drankje en versnapering.
Krijg antwoord op al jouw vragen
Doordat we met kleine groepen werken is er genoeg ruimte en tijd om al jouw bakvragen te kunnen beantwoorden. "Wanneer is mijn deeg klaar?" of "Hoe zorg ik dat het deeg niet uitdroogt". Alles kan!
Dit neem je zelf mee
- Keuken schort
- Weegschaal
- Veel goesting
Hier is het te doen
Zet me op de wachtlijst
Passen de huidige workshop momenten niet voor jou? Zet je dan hier op de wachtlijst om als eerste geïnformeerd te worden over nieuwe data, vrijgekomen plaatsjes, nieuwe soort workshops etc.