Over Vegateau

‘Vegateau’ werd enkele jaren geleden opgericht door onze bakker, Laura. Al sinds 2017  voorziet ze mensen met heerlijke plantaardige lekkernijen.

Vegateau ontstond vanuit een grote passie voor bakken en veganisme. Zo leeft Laura al jaren op plantaardige basis en hield ze zich al van jongs af aan bezig met bakken. Hierdoor besloot ze na haar opleiding Orthopedagogie, brood-en banketbakkerij te gaan studeren, om later Vegateau op te richten. Met haar originele creaties en kenmerkende producten wilt ze plantaardig gebak meer in de kijker zetten. Zo maakt ze dus enkel gebruik van eerlijke ingrediƫnten, zonder te werken met o.a. eieren, boter of room.

Laura wordt aangevuld door haar zus, Lisa, die zich inzet als social media verantwoordelijke en de zaak mee ‘up & running’ houdt.

“Mis ik dan geen boter en eieren in mijn gebak?” Neen, helemaal niet! Eieren zijn makkelijk te vervangen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld plantaardige yoghurt, lijnzaad of appelmoes om dezelfde textuur te creĆ«ren. Super lekker en je proeft geen verschil!

Rustiek gebak in een veganistisch jasje gieten, dat is Vegateau!

Laura

Eigenares en bakker

Lisa

Social media verantwoordelijke en zaalmedewerker

Winkelwagen